Düsseldorf Airport parkeren

Düsseldorf Airport heeft de beschikking over meer dan 20.000 parkeerplaatsen. Je kunt je auto hier op een comfortabele wijze parkeren. Het is een tip om online een parkeerplekje te reserveren. Dit kan je maximaal 24 uur voor vertrek doen.

Verschillende tariefzones

parkeren dusseldorf airport
Er zijn verschillende tariefzones, deze hebben allemaal een andere kleur. Dit zijn de oranje terminal tariefzone, de gele tariefzone voor langparkeren en de rode zone voor langparkeren volgens het spaartarief. Als je op de luchthaven bent aangekomen, dan wijzen de kleuren je naar de juiste parkeerzone.

Kort parkeren
Er zijn twee zones voor kort parkeren. Dit zijn de oranje terminal zone en P11 en P12. Deze parkeerterreinen liggen allemaal in de buurt van de terminal.

De oranje terminalzone
Moet je iemand wegbrengen of ophalen? Dan kan je je auto parkeren bij de oranje terminalzone. Alle parkeerterreinen- en garages in deze zone, liggen op maximaal vijf minuten loopafstand van de terminal. Tot de oranje terminalzone behoren de ondergrondse parkeergarages van P1 en P8 en de parkeergarages P2, P3 en P7.

Snel kort parkeren
Je kunt je auto ook kort parkeren bij P11 en P12. Deze plaatsen zijn bestemd voor kort parkeren. De parkeerterreinen liggen vlakbij de terminal, bij vertrek C. Het advies is om je auto hier maximaal een half uur te parkeren.

Lang parkeren
Als je op vakantie of op zakenreis gaat, dan biedt Düsseldorf Airport je voldoende mogelijkheden om je auto lang te parkeren.

Gele zone

Je kunt je auto een aantal dagen parkeren in de voordelige, gele zone, welke geschikt is voor langparkeren. Deze zone bestaat uit de parkeerplaats P22 en de parkeergarages P4 en P5. De parkeerterreinen van deze zone liggen wel iets verder van de terminal af. Je kunt de terminal bereiken met een shuttlebus of de SkyTrain

Rode zone

De rode tariefzone is bestemd voor langparkeren. Er geldt hier een voordelig Holiday Special-Tarief. Je kunt je auto dan ook parkeren in deze zone tegen een zeer voordelige prijs. De rode zone bestaat uit de parkeerplaatsen P23, P24 en P25. Als je je auto op P24 parkeert, dan kun je de terminal bereiken met de shuttlebus. Deze rijdt om de twintig minuten. Vanaf P23 is het vijftien minuten lopen naar de terminal. P25 ligt op tien minuten loopafstand van de terminal.

Valet-Parkeer-Service

Het is ook een optie om gebruik te maken van de Valet-Parkeer-Service. Hierbij parkeer je je auto op een van de aangegeven stopplaatsen van de luchthaven. Je auto wordt dan voor jou in de veiligheidszone geparkeerd. Bij terugkomst kan je je autosleutels weer ophalen bij de parkeerservicecentrale op de begane grond van P3.

Parkeren mindervaliden

Als mindervalide kan je je auto parkeren in de parkeergarages P2 en P3 of in de ondergrondse parkeergarage P1. Als je een invalidenparkeerkaart hebt, dan kun je je auto hier gratis parkeren. Je moet deze kaart op een zichtbare plek, op je dashboard, onder je voorruit leggen. Bij terugkomst op de luchthaven kan je je melden bij de intercom, welke bij de uitgang van de parkeergarages is te vinden. Een medewerker noteert dan je kenteken en het nummer van je kaart.